Снимка БулфотоПетел продължава да следи какво се случва, след санкциите на САЩ

...
Снимка БулфотоПетел продължава да следи какво се случва, след санкциите на САЩ
Коментари Харесай

Христо Иванов: Гешев си е затварял очите за Пеевски и не провери твърдението на Божков, че е давал подкупи на Борисов

Снимка Булфото

" Петел " продължава да следи какво се случва, след глобите на САЩ към шестима българи. Интересен коментар по тематиката направи и мощният човек в една от нашите партии.  Безпрецедентните санкции по закона " Магнитски "  показват, че България е обсъждана от своите най-близки сътрудници като страна, чиито институции - най-много прокуратура и служби за сигурност - са с лимитирана вменяемост, за следващ път са оповестени във банкрут. Това показа водачът на " Да, България " и съпредседател на " Демократична България "  Христо Иванов. 

,Основната характерност на Иван Гешев е, че той си е затварял очите за Делян Пеевски и че не ревизира изказванието на Васил Божков, че е давал подкупи на Бойко Борисов``, разяснява пред БНР той и посочи, че персонално Гешев е подложен от американските сътрудници на България в институционална безотговорност.

По думите му огромният въпрос е по кое време имената от санкционния лист ще бъдат произнесени от основния прокурор и те ще бъдат разследвани.

Според него санкциите са акт за оповестяване на България в корупционна страна и те ще доведат до отражение в българската политика.

Лидерът на " Да, България " прикани Иван Гешев да си поде оставката.

Христо Иванов подчерта, че фактологията в документа на Министерството на финансите на Съединени американски щати е налична с помощта на работата на български публицисти.

Съединени американски щати подхваща това деяние в миг, в който вижда, че българското общество се пробужда и появяването на сцената на политически обединения, които посочват тези неща с имената им и имат стратегия за решение. Защото тогава има смисъл да се прави намеса, има кой да поеме нещата и да си свършим работата, добави той.

Той беше безапелационен, че действието на Съединени американски щати е приятелско във връзка с отговорност към общата ни сигурност.

Христо Иванов коментира и идните на 11 юли парламентарни избори и уточни, че доверието в Демократична България пораства, като изясни това с разбирането на хората, че " без Демократична България е невероятно ръководството на смяната ", написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР